Dječija
stomatologija

S posebno prilagođenim ponašanjem, stomatološki tretman je opušteniji i nježniji za Vaše dijete. Uvijek uzimamo maksimalno vremena za Vaše dijete s’ puno strpljenja, empatije i smirenosti.

Mi Vašoj djeci, individualnim koracima kroz igru i sa pozitivnim riječima, približavamo stomatološki tretman. Mi „ne bušimo”, već mi „peremo” i „čistimo” zubiće ili golicamo zubiće da bi karijes spao sa zubića.” Ne koristimo „bušilice” već „četkice za zube, male kašičice, dijamantne bisere, čarobni štapić” itd.

Ukoliko je neophodno dati lokalni anestetik mi tada ne govorimo o „špricu i igli” već „stavićemo zubić na spavanje”. Mi pričamo priče u kojima sve zvuči pozitivno i prenosimo sigurnost kroz kontinuirani fizički kontakt.

Predložen stomatološki tretman za Vaše dijete

Fluorizacija

Najbolja prevencija protiv nastanka karijesa jeste fluor koji štiti gledj zuba, čini je otpornijom te podstiče mineralizaciju tkiva koji zaustavlja početni karijes. Fluorizacija povećava odbranu zuba od karijesa tako što smanjuje razvoj bakterija, povećava količinu pljuvačke i čini zube zdravijima.

Zalivanje fisura

Zalivanje fisura je preventivni postupak kojim nastojimo spriječiti razvoj karijesa na novoizniklim trajnim zubima. Potpuno je bezbolan i bez ‘brušenja’ zuba.

Pogledajte naše ostale usluge

Prijavite se za termin

Potrebno je samo par minuta da se registrujete i dobijete odgovor o željenom terminu.
Kontakt za usluge
Izaberite vreme